Tidsskriftet ta’ som manifest - Ørum, Tania (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2005)
Den grundlæggende tværæstetiske indstilling var afgørende for ta’s indflydelse i samtiden. Tania Ørum fremfører i artiklen “Tidsskriftet ta’ som manifest”, at ta’ fungerede som et manifest for den tværæstetiske gruppering omkring Eks-skolen. Hun læser ikke blot ta’s ledere, men også tidsskriftets essays, tværæstetiske eksperimenter, oversættelser og introduktioner som udtryk for gruppens æstetiske program.