Omslag - Andersen, Tore Rye (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2007)
I sin artikel gør Tore Rye Andersen ophold ved et fænomen, der traditionelt set ikke engang er blevet betragtet som en integreret del af selve bogen, men som ikke desto mindre er en afgørende faktor i vores første møde med bogen: smudsomslaget. Gennem en nærlæsning af et enkelt omslag argumenterer han for, at traditionelt set oversete ‘genrer’ som bagsidens blurbs og forlagets bogbeskrivelse på inderflappen kan virke særdeles styrende for receptionens tilgang til teksten og efterfølgende konstruktion af værket, og Andersen slår til lyd for, at det i et både litteraturhistorisk og tekstanalytisk perspektiv kan betale sig at tildele smudsomslagets fordækte førergreb på læseren større opmærksomhed end hidtil.