Fra håndboldbanen til erhvervslivet: Nye antropologiske perspektiver på ledelse og præstation - Helligsøe, Kasper Pape; Vangkilde, Kasper Tang (Økonomi & Politik, 2021)
Det sker jævnligt, at der drages paralleller mellem sport og erhvervsliv. Som oftest er det tidligere eliteudøvere, der reflekterer over deres egne erfaringer og relevansen af disse i en erhvervsmæssig sammenhæng. Men hvad kan vi lære, hvis denne parallel udsættes for en detaljeret undersøgelse, hvor sport og erhvervsliv belyses, analyseres og sammenstilles? I denne artikel inviterer vi indenfor i den professionelle håndboldklub Bjerringbro-Silkeborg Håndbold (BSH) med det formål at beskrive, hvordan ledelse og præstation i håndboldklubben finder sted, og hvordan dette kan bringes konstruktivt i spil i erhvervslivet, her i softwarevirksomheden Systematic. Ambitionen er at udvikle nye indsigter og tiltag indenfor ledelse af teams i præstationsmiljøer såvel som mere bredt at vise sammenligningens kreative potentiale. Men er sammenligning af håndbold og softwareudvikling ikke ligesom at sammenligne æbler og pærer? Jo delvist, men det er netop en del af pointen. Det skal vi vise ved at trække på antropologiens tradition for at sammenligne forskellige samfund og fællesskaber.