Klassekamp og sociallovgivning - Møller, Iver Hornemann (Økonomi & Politik, 2026)
Nærværende artikel er den første i en række af artikler, hvis formål det er at give en historisk redegørelse for mulige årsagsforbindelser mellem befolkningsklassernes styrke og centrale dele af sociallovgivningen, især på sygdomsområdet. Her i den første artikel præsenteres undersøgelsens hovedhypotese om sammenhængen mellem klassestyrke og sociallovgivning, og der gøres rede for, hvad der har inspireret til undersøgelsen.