Omkring COMECON's 30 års jubilæum - Riishøj, Søren (Økonomi & Politik, 2026)
<div class="___h1snqe0 f22iagw f1vx9l62 f1i1t7jz fk15e71 f1k953kz f137keqj f1rncccw f1ynfc7q f1w4kmmc f1tric3v f10dk5ic fx8cdsv fcvjows f1eookvz fhjrts3 fqugt2f f18d18k8 f1v1vhmp f1hdmul3 f198vjnp f2dshw1 fjpjndq fnmj2pj ffrrb40 f1mon110 frfl9ej f2m7dww fxv4dng f1mj3mq9 f59wlhv f1xmfh30 f1vex7cy f1ian1uf fw8qy2q fs8r9u9 f1qr7t77 f1yyogn1 f1lozanw fvlckj f1tpb8gf f1hdgrc8 f78hpu1 frkxccd fsfxrm6 f158oiaz ft5kggy f5l4ui7 f13j03li f18xdoka f8off4e f1go6zfc f128n2ra f1jpxw2j f1lwd9n0 fy0b8hm f1g2633v fx4kvgi fkvolse f1gxrt3a f1os76ua f1js9cnw f1g87ej0 freluf8 f1yggaq6 f2i3chp f1151osp florpoh f35kzfz ftp9m57 f1e288vi fz62hnz fixvuys f1nmofwh fc1c6mv f18a2er7 fhvkrdl fhxnn68 f1oce4bo fvhlfan f7tc0t0 f1ngf1n2 ffrzq6x f1yjiq2m f1aqdgql f1huvaf f10ij78l f1k94sa4 fmpf7sx f1jvzkyl f1eu24ob f1xbfc1f fmf0lwf f107dsy8 f3w566c f4648sl f13zpkng f7unjfp f8p1rz fzu6h1w f1i1bi6h f1smo7hi f1sk1xod f1kgogdq f1gjktkp ft608jz f19dd9cz fg3xr24 fhd155k f1b8gl2e fg4b9ou flb4lo fdicbfk fgwcyh1 f1jbds0d f1fb9uea f1stuka4 fcrtu6g fwqh0xn f11w66yg f6e0e65 f1vvgu0 f1607507 fgct6un f1ec1nbe fg3fpv7 f1m9bycv f1ntoah8 f1b694rt faql4r2 fpjuhzh fmavl6h f1d9bsk fmzhlt0 f145l92p fwkyaqm f129obh1 f19la9g f127w39w fr0ux9m fxhidck f1cu4h9j f1wnbo7v f1eueg4z fy9c24f f1h2o91j f1iw08fq f8zojfi fd5wbvc f1o7yud2 f1hl2edo fhs1fd6 f16dufkc f1xwzr7n fmtgrhv f1s4hm70 f1sjr8jl f19dfog1 f9cr6ap ffesroj f6zzmxy f8s7teq f1nv0zq6 f1wjx8ee f1wepvbv fddp6ji fsuzcm4 f138nym3 f14ufrpl fvio13h fhgm4ri f1sbleu7 f1vmnaqm f1q2cep5 f1kvhdx4"> 1979 fejrer COMECON (»Rådet for Gensidig Økonomisk Hjælp«, i sovjetisk forkortelse »SEV«) sit 30-års jubilæum. Organisationens 33. rådssession i juni 1979 vil utvivlsomt bære præg heraf. Der er gode grunde til ved studiet af regional integration også at bide mærke i østeuropæisk integration. Først og fremmest fordi COMECON-landene udgør en økonomisk magtfaktor; deres andel af verdens industriproduktion udgør ca. 35 pct., og deres andel af verdenshandelen er siden 1970 steget fra 12 til 15 pct. Af medlemslandenes samlede udenrigshandel udgjorde den interne COMECON-handel i 1977 58 pct. Det bør også nævnes, at der inden for COMECON har udkrystalliseret sig bestemte samarbejdsmønstre. Studiet heraf kan yde væsentlige bidrag til teoridannelsen inden for faget international politik.