Hvad velfærdsundersøgelsen drejer sig om- eller kritisk forskning kontra social teknologi - Hansen, Erik Jørgen (Økonomi & Politik, 2026)
Det er utvivlsomt et stort arbejde, Kjeld Møller Pedersen (KMP) har lagt i sin kritiske artikel om velfærdsundersøgelsen. Derfor er det trist, at det ikke tydeligt fremgår, at hans artikel kun på det formelle plan drejer sig om netop denne velfærdsundersøgelse. Reelt synes hans budskab at være, at undersøgelser med dette formål og med denne metode slet ikke bør foretages, tilsyneladende fordi deres resultater strider mod KMP's opfattelse af samfundets virkemåde. Dette synspunkt skjuler han imidlertid ved at tillægge undersøgelsen helt andre formål end dem, som undersøgelsen selv har opstillet, og herefter erklære, at vi ikke anvender den rigtige teori eller den bedste metodik til at løse de af ham selv opfundne formål.