Fordelingen af levekårene i Danmark- en kritisk vurdering af og kommentar til en undersøgelse - Pedersen, Kjeld Møller (Økonomi & Politik, 2026)
I august-september 1976 blev et landsdækkende, repræsentativt udvalg på godt 5.000 danskere i alderen 20 - 69 år udspurgt om et bredt spektrum af deres leveforhold Undersøgelsen blev udført af Socialforskningsinstituttet I dagligtale kaldes undersøgelsen velfærdsundersøgelsen Titlen på de to indtil nu udgivne rapporten om undersøgelsen viser noget om undersøgelsens hovedsigte: Fordelingen af levekårene ).