Problemer ved anvendelsen af begrebet magt i en empirisk undersøgelse af politiske beslutninger - Holm, Klavs A.; Poulsen, Carsten (Økonomi & Politik, 2026)
Begrebet magt anvendes såvel i daglig tale som i politologien i flere forskellige betydninger. Det er blevet sagt, at »penge er magt«. I. C. Christensen mente, at >>ånd er magt<<. Har monopolerne, Folketinget eller Thomas Nielsen magten i Danmark? Disse eksempler viser behovet for en fastlæggelse af magtbegrebet. Dette gælder ikke mindst, hvis begrebet skal anvendes i en empirisk undersøgelse.