Udviklingen i den internationale og den danske økonomi - * (Økonomi & Politik, 2026)
OECD-landenes økonomiske udvikling er for øjeblikket helt domineret af det andet olieprischok inden for en kortere årrække, som har medført olieprisstigninger på mere end 130 pct. siden udgangen af 1978. I sin seneste rapport fra juli i år har OECD beregnet, at prischokket har forøget OECD-landenes olieregning med, hvad der svarer til 2 pct. af områdets produktion, og fået inflationen til at accelerere voldsomt, hvilket ved udgangen af 1981 kan betyde, at OECD-landenes produktion ligger 5 pct. lavere, end den ellers ville have gjort. I de fleste OECD-lande er inflationen nu kulmineret og så småt på vej ned, og medmindre der kommer yderligere olieprisstigninger, forudser OECD-rapporten, at inflationen vil være faldende i det næste års tid. Inflationen vil dog fortsat befinde sig på et historisk set højt niveau.