Industrien og staten i 1930'rne - Industrirådets ændrede rolle og politik under 30'rnes krise - Hyldtoft, Ole (Økonomi & Politik, 2026)
Ligesom andre erhverv havde industrien mulighed for at påvirke de politiske og administrative beslutninger gennem en række enkeltpersoner, personkredse og organer. Inden for dette spektrum vil den følgende fremstilling være koncentreret omkring ét vigtigt organ, Industrirådet, der i perioden stod som den samlende og anerkendte repræsentant for industriens interesser og som det forbindende led mellem industrivirksomhederne og statsmagten.