Overarbejdets udbredelse - Mørkeberg, Henrik (Økonomi & Politik, 2026)
I de senere år har spørgsmålet om overarbejde og dets omfang spillet en betydelig rolle i den offentlige debat. Desuden har man konstateret en øget interesse for at skabe et gunstigere arbejdsmiljø og en mere ligelig fordeling mellem arbejde og fritid hos forskellige grupper af befolkningen. Et aspekt af denne udvikling har været en gradvis sænkning af den gennemsnitlige arbejdstid og en samtidig stigning i den samlede arbejdsstyrke. Væsentlige forklaringer herpå har været indførelsen af generelle arbejdstidsforkortelser og en stigning i antallet af deltidsbeskæftigede.