Økonomiens politik politikkens økonomi - Pedersen , Kjeld Møller; Petersen, Jørn Henrik (Økonomi & Politik, 2026)
Den danske økonomi er i dag karakteriseret ved, at de tjenesteydelsesproducerende erhverv er større end de vareproducerende. Den offentlige sektor og nonprofitsektoren spiller i denne sammenhæng en stor rolle. Vil man studere de økonomiske og politiske aspekter af en sådan blandingsøkonomi, må man forlade en snæver traditionel økonomisk og politologisk analyseform. Den hidtidige arbejdsdeling, hvor økonomer studerer markedets funktion under stadig mere sofistikerede antagelser, hvor organisationsteoretikere og sociologer koncentrerer sig om organisations- og forvaltningssystemer, og hvor politologer studerer dele af den kollektive beslutningsmekanisme, kan ikke opretholdes.