Kender visitatorerne de foranstaltninger, de tildeler? - Gunst, Jens; Lauritzen, Niels (Økonomi & Politik, 2026)
Denne artikel tager udgangspunkt i visitationsproblemer inden for ældreomsorgsområdet, hvor det har vist sig, at forskellige visitationsgrupper ofte tildeler den samme ældre forskellige foranstaltninger. Det har været målet med ovennævnte undersøgelse at bedømme, hvorvidt de visitatorer, der visiterer inden for ældreomsorgsområdet, har et tilstrækkeligt kendskab til og er tilstrækkeligt enige om de foranstaltninger, de visiterer til. Dette forhold har ikke kunnet bekræftes gennem undersøgelsen, og der er derfor grund til at antage, at ressourcerne inden for ældreomsorgsområdet kan udnyttes mere effektivt. Dette har betydning for eventuelle fremtidige besparelser på området, som hermed måske kan gennemføres uden kvalitetsforringelser for brugerne.