Kommunale myndigheder og lokalsamfund - Jensen, Poul-Erik Daugaard (Økonomi & Politik, 2026)
Kommunernes placering og rolle (som statens forlængede arm) i det politiske system lægger nogle relativt snævre rammer for udviklingen af et levende og bæredygtigt lokalt demokrati. Der findes imidlertid inden for disse rammer forskellige omend meget lidt anvendte muligheder. En af disse muligheder består i en styrkelse af de lokale samfund og af de kommunale myndigheders lokale orientering. Artiklen indeholder en diskussion af centrale forudsætninger og hindringer i forbindelse med udnyttelsen af disse muligheder.