Den kommunale valglov - Mortensen, Peter Bak (Økonomi & Politik, 2026)
<div class="min-h-8 text-message relative flex w-full flex-col items-end gap-2 text-start break-words whitespace-normal outline-none keyboard-focused:focus-ring [.text-message+&]:mt-1" dir="auto" tabindex="0" data-message-author-role="assistant" data-message-id="4081d3a1-f88e-4b35-8288-fc34f58fbc76" data-message-model-slug="gpt-5-6" data-turn-start-message="true"> Artiklen gennemgår grundelementerne i den kommunale valglov. Den seneste lovændring fra marts 1981 er dog gjort til genstand for en mere udførlig behandling. I artiklen refereres de politiske partiers stillingtagen til forslagene om at tillægge indvandrerne kommunal valgret og valgbarhed, om at give adgang til at forhøje stillertallet, om at indføre sideordnet opstilling samt til det forslag, som medførte en forlængelse af den periode, hvor vælgeren i flyttesituationen helt afskæres fra at stemme.