Energipriser og energitakster. - Fuchs, Michael (Økonomi & Politik, 2026)
Alle har kunnet mærke udviklingen i energipriserne i 70'erne, specielt for olieprodukter. Netop fordi disse prisstigninger er sket i ret korte og isolerede perioder – såkaldte energiprishop – har det været svært at drage konklusioner om, hvorledes højere priser indvirker på forbrugsmønster og produktionsstruktur. *]:pointer-events-auto R6Vx5W_threadScrollVars scroll-mb-[calc(var(--scroll-root-safe-area-inset-bottom,0px)+var(--thread-response-height))] scroll-mt-[calc(var(--header-height)+min(200px,max(70px,20svh)))]" dir="auto" data-turn-id="request-6a953eb8-f024-83eb-b5e5-5868b7a4dc69-23" data-turn-id-container="request-6a953eb8-f024-83eb-b5e5-5868b7a4dc69-23" data-testid="conversation-turn-56" data-turn="assistant"><div class="text-base my-auto mx-auto pb-8 [--thread-content-margin:var(--thread-content-margin-xs,calc(var(--spacing)*4))] @w-sm/main:[--thread-content-margin:var(--thread-content-margin-sm,calc(var(--spacing)*6))] @w-lg/main:[--thread-content-margin:var(--thread-content-margin-lg,calc(var(--spacing)*16))] px-(--thread-content-margin)"><div class="[--thread-content-max-width:40rem] @w-lg/main:[--thread-content-max-width:48rem] mx-auto max-w-(--thread-content-max-width) flex-1 group/turn-messages focus-visible:outline-hidden relative flex w-full min-w-0 flex-col agent-turn" data-conversation-screenshot-content="">