Den danske arbejdsstyrkes bevægelser på årsbasis 1972-79 belyst ved hjælp af erhvervsover levelsestavler. - Strandmark, Lisbeth (Økonomi & Politik, 2026)
*]:pointer-events-auto R6Vx5W_threadScrollVars scroll-mb-[calc(var(--scroll-root-safe-area-inset-bottom,0px)+var(--thread-response-height))] scroll-mt-[calc(var(--header-height)+min(200px,max(70px,20svh)))]" dir="auto" data-turn-id="request-6a953eb8-f024-83eb-b5e5-5868b7a4dc69-21" data-turn-id-container="request-6a953eb8-f024-83eb-b5e5-5868b7a4dc69-21" data-testid="conversation-turn-52" data-turn="assistant"><div class="text-base my-auto mx-auto pb-8 [--thread-content-margin:var(--thread-content-margin-xs,calc(var(--spacing)*4))] @w-sm/main:[--thread-content-margin:var(--thread-content-margin-sm,calc(var(--spacing)*6))] @w-lg/main:[--thread-content-margin:var(--thread-content-margin-lg,calc(var(--spacing)*16))] px-(--thread-content-margin)"><div class="[--thread-content-max-width:40rem] @w-lg/main:[--thread-content-max-width:48rem] mx-auto max-w-(--thread-content-max-width) flex-1 group/turn-messages focus-visible:outline-hidden relative flex w-full min-w-0 flex-col agent-turn" data-conversation-screenshot-content=""> <div class="min-h-8 text-message relative flex w-full flex-col items-end gap-2 text-start break-words whitespace-normal outline-none keyboard-focused:focus-ring [.text-message+&]:mt-1" dir="auto" tabindex="0" data-message-author-role="assistant" data-message-id="84979e13-4a5a-447d-b89a-62782df98c9a" data-message-model-slug="gpt-5-6" data-turn-start-message="true"> Viden om arbejdsstyrkens størrelse og sammensætning (f.eks. med hensyn til køn, alder og erhvervsgruppe) samt indsigt i ændringer i erhvervsdeltagelsen er af central betydning for en lang række samfundsområder. For arbejdsmarkedspolitikken har en sådan forståelse betydning for mulighederne for påvirkning af arbejdsstyrkens udvikling, og inden for det sociale område kan viden om arbejdsstyrken være af betydelig nytte ved udformning af pensionsordninger og vurdering af nutidsværdien heraf. Indsigt i arbejdsstyrkens udvikling har endvidere i høj grad betydning for forståelsen af udviklingen i ledigheden.