Det Norske Fremskrittspartiet lys av det Danske - Bjørklund, Tor (Økonomi & Politik, 2026)
<div class="min-h-8 text-message relative flex w-full flex-col items-end gap-2 text-start break-words whitespace-normal outline-none keyboard-focused:focus-ring [.text-message+&]:mt-1" dir="auto" tabindex="0" data-message-author-role="assistant" data-message-id="2fa8ab34-6b7a-460b-8b28-ba9db41416b6" data-message-model-slug="gpt-5-6" data-turn-start-message="true"> 1983 er partijubileenes år i Norge. Det eldste, Venstre, søsterpartiet til Radikale Venstre, runder de 100. Det er 100 år siden, partiet tok form som en fast gruppering i Stortinget. Dermed var partivesenet innledet. Siste skudd på partistammen kom for 10 år siden med Fremskrittspartiet, som fram til 1976 het »Anders Langes Parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep«. Stiftelsen fant sted i april 1973. Den samme måned kunne Glistrup vise til rekordoppslutning på meningsmålingene: hver fjerde velger var »fremskrittsvelger«.