Markedsreaktioner, indkomstpolitik og ledighed - Blomgren-Hansen, Niels (Økonomi & Politik, 2026)
Arbejdsløshedsforskning og mere generelt forskning i arbejdsmarkedsfænomener er som bekendt et emne, der vækker meget stærke følelser. Det oprører, når tilsyneladende kølige analytikere behandler summen af menneskeskæbner som livløse markedsfænomener, og det pirrer selv tilsyneladende uengageredes politiske instinkter, når forskeren – uundgåeligt – påpeger, at arbejdsløsheden er en konsekvens af samfundets institutionelle opbygning, magtstrukturer, interessegruppers adfærd etc.