Overskudsdeling og udviklingen i lønmodtagernes andel af virksomhedernes egenkapital. - Jensen, Mogens (Økonomi & Politik, 2026)
Den 4. december 1979 fremsatte den daværende socialdemokratiske mindretalsregering et beslutningsforslag om obligatorisk overskudsdeling. I f.t. lovforslaget om ØD fra januar 1973, var overskudsdelings-forslaget (OD-forslaget) ændret på afgørende punkter. For det første blev lønsumsfinansiering foreslået erstattet. med overskudsfinansiering. For det andet blev det decentrale element styrket på bekostning af den centrale fonds kapitalstyringspotentiel, og for det tredje blev den automatiske genplacering fraveget. Derimod er det obligatoriske element fastholdt.