Samlet beskatning, skattestruktur og skattetryk 1947-1983 - Elkær-Hansen, Tom; Pedersen, Torben Møller (Økonomi & Politik, 2026)
<div class="min-h-8 text-message relative flex w-full flex-col items-end gap-2 text-start break-words whitespace-normal outline-none keyboard-focused:focus-ring [.text-message+&]:mt-1" dir="auto" tabindex="0" data-message-author-role="assistant" data-message-id="d6618997-d00a-4c8f-bdcf-e90dad0be397" data-message-model-slug="gpt-5-6" data-turn-start-message="true"> I midten af 1970'erne påbegyndtes etableringen af det kompleks af sammenhængende statistikker vedrørende det offentliges økonomi, som senere er blevet kendt som det generelle statistiksystem for de offentlige finanser. En af de første opgaver, måske den første, bestod i at definere og kortlægge det samlede skatte- og afgiftsområde. Resultatet blev et beskatningsinventarium, som løbende er blevet vedligeholdt siden. Dernæst skulle der tilvejebringes konsistente, »sammenlæggelige« oplysninger for dette.