Kommunernes erhvervsstruktur - Jørgensen, Niels (Økonomi & Politik, 2026)
Målet for en kommunes erhvervspolitik vil sædvanligvis være at øge beskæftigelsen og at mindske sårbarheden ved virksomhedsslukninger. Man ønsker derfor flere arbejdspladser og indbyggere for at komme ind i en positiv udviklingsproces, hvor der med udvikling forstås en udbygning af kommunen i det hele taget. Dette er illustreret figur 1. Flere fastboende, sommerbeboere og turister øger beskæftigelsen indirekte ved at der skabes baggrund for at handel, serviceerhverv og institutioner udvides.