Offentligt ansatte i Danmark i et internationalt perspektiv - Bentzon, Karl-Henrik (Økonomi & Politik, 2026)
<div class="min-h-8 text-message relative flex w-full flex-col items-end gap-2 text-start break-words whitespace-normal outline-none keyboard-focused:focus-ring [.text-message+&]:mt-1" dir="auto" tabindex="0" data-message-author-role="assistant" data-message-id="1cdd8cc1-e129-419b-877d-17ffeee86456" data-message-model-slug="gpt-5-6" data-turn-start-message="true"> Et traditionelt billede på offentligt ansatte er at betragte dem som indbegrebet af bureaukrater eller forvaltere (på engelsk: civil servants). Det er et synspunkt, som bygger på fortidens erfaringer, hvor offentligt ansatte, hvis der i nogen grad ses bort fra de militære etater, hovedsageligt var beskæftiget med administrative opgaver.