En sand og illustreret historie om en besparelse, der blev kimen til en lægekonflikt. - Pedersen, Kjeld Møller (Økonomi & Politik, 2026)
<div class="min-h-8 text-message relative flex w-full flex-col items-end gap-2 text-start break-words whitespace-normal outline-none keyboard-focused:focus-ring [.text-message+&]:mt-1" dir="auto" tabindex="0" data-message-author-role="assistant" data-message-id="1f216879-cc9d-466a-ace8-03046d06e1ce" data-message-model-slug="gpt-5-6" data-turn-start-message="true"> De senere års sparerunder i forbindelse med vedtagelse eller udarbejdelse af offentlige budgetter har gradvist medført større og større forvirring med hensyn til, hvad man skal forstå ved besparelser. Skal man fx. opfatte en nedsættelse af en stigningstakt som en besparelse? Eller skal man opfatte en realnedskæring af budgettet som en besparelse, forudsat at den samlede arbejdsmængde er faldet? Eller, for at tage et tredje eksempel, er der tale om en besparelse, hvis man omlægger finansieringen af en ordning således, at ordningens samlede omkostninger er uændrede, men med et ændret finansieringsmønster?