Samfundsøkonomiske konsekvensberegninger inden for arbejdsmiljøområdet - set fra arbejds tilsynet - Nepper-Christensen, Henrik; Frölich, Inge (Økonomi & Politik, 2026)
*]:pointer-events-auto R6Vx5W_threadScrollVars scroll-mb-[calc(var(--scroll-root-safe-area-inset-bottom,0px)+var(--thread-response-height))] scroll-mt-[calc(var(--header-height)+min(200px,max(70px,20svh)))]" dir="auto" data-turn-id="request-6a953eb8-f024-83eb-b5e5-5868b7a4dc69-6" data-turn-id-container="request-6a953eb8-f024-83eb-b5e5-5868b7a4dc69-6" data-testid="conversation-turn-22" data-turn="assistant"><div class="text-base my-auto mx-auto pb-8 [--thread-content-margin:var(--thread-content-margin-xs,calc(var(--spacing)*4))] @w-sm/main:[--thread-content-margin:var(--thread-content-margin-sm,calc(var(--spacing)*6))] @w-lg/main:[--thread-content-margin:var(--thread-content-margin-lg,calc(var(--spacing)*16))] px-(--thread-content-margin)"><div class="[--thread-content-max-width:40rem] @w-lg/main:[--thread-content-max-width:48rem] mx-auto max-w-(--thread-content-max-width) flex-1 group/turn-messages focus-visible:outline-hidden relative flex w-full min-w-0 flex-col agent-turn" data-conversation-screenshot-content=""> <div class="min-h-8 text-message relative flex w-full flex-col items-end gap-2 text-start break-words whitespace-normal outline-none keyboard-focused:focus-ring [.text-message+&]:mt-1" dir="auto" tabindex="0" data-message-author-role="assistant" data-message-id="2d7f7311-3547-4fe3-99eb-4ef5e73795fc" data-message-model-slug="gpt-5-6" data-turn-start-message="true"> I maj 1980 blev der i Folketinget indgået et forlig mellem den daværende socialdemokratiske regering og De Radikale, Centrum-Demokraterne samt Kristeligt Folkeparti. I forliget indgik bl.a., at det ved udstedelse af nye regler på arbejdsmiljøområdet skulle søges belyst, hvilke økonomiske konsekvenser reglerne ville få for erhvervslivet og for det offentlige. Dette skyldes, at der var opstået stigende frygt for, at kommende regler inden for området kunne indebære meget betydelige udgifter for såvel offentlige som private arbejdsgivere.