Pensionskasser og forsikrings selskabers køb af udenlandske aktier og obligationer ingen trussel mod dansk økonomi* - Lund, Lars (Økonomi & Politik, 2026)
Danmark har traditionelt underskud på betalingsbalancens løbende poster, som omfatter samhandelen med udlandet med varer og tjenester samt overførsler i form af renter og udbytte, betalinger i kraft af EF-medlemskab og ulandsbistand. Den politik, der har været ført på det udenrigsøkonomiske område, har alligevel været meget omskiftelig. I denne artikel er hovedsigtet at belyse den ændrede politik på valutabestemmelsesområdet som er gennemført i den seneste tid.