Interessegrupper i et splittet samfund - Bregnsbo, Henning (Økonomi & Politik, 2026)
Set udefra er Danmark et puslingland, der hygger sig i smug, et land, der scorer højt på internationale lykke-indekser, et land, der for mange ikke-danskere står som et forbillede på harmoni og social balance; når vi selv kan have lidt svært ved at følge tankegangen, er forklaringen, at Danmark i nærbillede naturligvis er et splittet samfund. Der er sociale, geografiske, holdningsmæssige, religiøse, politiske, økonomiske og mange andre modsætningsforhold, bl.a. de nævnte i forskellige kombinationer, og der skal undertiden en jordomsejling til, for at vi selv kan få øje på den anden ligeså rigtige side af sagen.