Udviklingen af holdninger til etniske minoriteter i 1985 - Körmendi, Eszter (Økonomi & Politik, 2026)
<div class="mt4SwW_editor [--wb-text-primary:var(--text-primary)] [--wb-text-secondary:var(--text-secondary)] [--wb-text-tertiary:var(--text-tertiary)] [--wb-surface-primary:var(--bg-primary)] [--wb-surface-secondary:var(--bg-tertiary)] [--wb-border:rgb(0_0_0/7%)] [--wb-border-hover:rgb(0_0_0/7%)] [--wb-divider:var(--border-light)] [--wb-focus:var(--border-strong)] [--wb-control-border:var(--interactive-border-focus)] [--wb-entity-accent:var(--theme-entity-accent)] [--wb-accent:var(--interactive-label-accent-default)] [--wb-on-accent:var(--bg-primary)] [--wb-interactive-background:var(--interactive-bg-accent-default)] [--wb-selection:var(--theme-user-selection-bg,var(--selection))] [--wb-radius-sm:var(--radius-sm)] [--wb-shadow-lg:var(--shadow-lg)] [--wb-font-sans:var(--font-sans)] [--wb-font-mono:var(--font-mono)] [--wb-shimmer-dark-contrast:var(--gray-550)] [--wb-shimmer-dark-secondary:var(--text-tertiary)] [--wb-radius:24px] [--wb-shadow:0_4px_80px_rgb(0_0_0/2%)] [contain:none] writing-block-editor markdown-new-styling relative flow-root" data-task-list-drag-label="Omarranger tjeklistepunkt"><div class="outline-none data-[writing-block-fullscreen-editor]:min-h-[75vh] ProseMirror markdown prose dark:prose-invert w-full min-h-6 break-words focus:outline-none" dir="auto" contenteditable="true" translate="no" data-writing-block-fullscreen-editor-region="true" data-writing-block-fullscreen-editor-layout="inline" aria-disabled="false"> Indtil begyndelsen af 80'erne hørte begreber som fremmedhad, intolerance og racisme til sjældent anvendte termer i vort dagligsprog herhjemme. De blev i hovedsagen kun benyttet, når vi talte om andre. Om konflikter og sammenstød mellem etniske grupper, der fandt sted i andre vesteuropæiske lande og især i andre verdensdele. Vi kunne, med en kollektiv illusion om at tilhøre en af verdens mest frisindede og humant indstillede nationer, med ren samvittighed tage afstand fra de holdninger, der fremprovokerede disse begivenheder. <div class="pointer-events-none absolute inset-0 rounded-[inherit] z-[2] [box-shadow:inset_0_0_0_1px_var(--oai-wb-border)] group-hover/writing-block-surface:[box-shadow:inset_0_0_0_1px_var(--oai-wb-border-hover)]" data-writing-block-fullscreen-shell-border="true" aria-hidden="true">