Integration eller assimilation: Nationale mindretal i nutidens samfund - Cornett, Andreas P. (Økonomi & Politik, 2026)
Ethvert samfund huser mindretal. I virkeligheden udgør ethvert samfund en ophobning af forskellige mindretal. Konsekvensen heraf er naturligvis, at der ikke findes ét flertal. Ethvert samfund er sammensat af en lang række flertal og mindretal, afgrænset ud fra specifikke kriterier. Ikke alle således definerede mindretal opleves som mindretal, dvs. er synlige i dagligdagen. Mindretal må derfor defineres og afgrænses forhold til det omgivende samfund.