Storbritannien - et splittet rige? - Sevaldsen, Jørgen (Økonomi & Politik, 2026)
I Margaret Thatchers tid som Storbritanniens premierminister (1979-) har ord som »polarisering« og »konflikt« spillet en fremtrædende rolle i den politiske retorik. Det skyldes ikke kun, at kritikere af regeringens økonomiske politik har angrebet skævtrækningen af landet, tendensen til at øge skellene mellem rig og fattig, og de katastrofale arbejdsløshedstal. Det hænger også sammen med Thatchers egen politiske stil. Hun har ikke lagt skjul på, at hun ikke er en konservativ, der ønsker at bevare, men en politiker, der ønsker at omforme et søvnigt, kollektivistisk velfærdsbureaukrati til et dynamisk, individualistisk iværksættersamfund. <div class="pointer-events-none absolute inset-0 rounded-[inherit] z-[2] [box-shadow:inset_0_0_0_1px_var(--oai-wb-border)] group-hover/writing-block-surface:[box-shadow:inset_0_0_0_1px_var(--oai-wb-border-hover)]" data-writing-block-fullscreen-shell-border="true" aria-hidden="true">