Belgien- en stat, to nationer? - Illeris, Sven (Økonomi & Politik, 2026)
<div class="absolute top-1/2 z-1 flex h-9 min-w-0 shrink-0 -translate-y-1/2 items-center overflow-hidden rounded-full border [border-color:var(--oai-wb-divider)] [background-color:var(--oai-wb-surface-primary)] transition-[width,background-color,border-color,box-shadow,opacity] duration-200 ease-out dark:bg-[#2a2a2a] pointer-events-none shadow-none" data-testid="writing-block-header-magic-edit-composer" data-state="collapsed"> <div class="mt4SwW_editor [--wb-text-primary:var(--text-primary)] [--wb-text-secondary:var(--text-secondary)] [--wb-text-tertiary:var(--text-tertiary)] [--wb-surface-primary:var(--bg-primary)] [--wb-surface-secondary:var(--bg-tertiary)] [--wb-border:rgb(0_0_0/7%)] [--wb-border-hover:rgb(0_0_0/7%)] [--wb-divider:var(--border-light)] [--wb-focus:var(--border-strong)] [--wb-control-border:var(--interactive-border-focus)] [--wb-entity-accent:var(--theme-entity-accent)] [--wb-accent:var(--interactive-label-accent-default)] [--wb-on-accent:var(--bg-primary)] [--wb-interactive-background:var(--interactive-bg-accent-default)] [--wb-selection:var(--theme-user-selection-bg,var(--selection))] [--wb-radius-sm:var(--radius-sm)] [--wb-shadow-lg:var(--shadow-lg)] [--wb-font-sans:var(--font-sans)] [--wb-font-mono:var(--font-mono)] [--wb-shimmer-dark-contrast:var(--gray-550)] [--wb-shimmer-dark-secondary:var(--text-tertiary)] [--wb-radius:24px] [--wb-shadow:0_4px_80px_rgb(0_0_0/2%)] [contain:none] writing-block-editor markdown-new-styling relative flow-root" data-task-list-drag-label="Omarranger tjeklistepunkt"><div class="outline-none data-[writing-block-fullscreen-editor]:min-h-[75vh] ProseMirror markdown prose dark:prose-invert w-full min-h-6 break-words focus:outline-none" dir="auto" contenteditable="true" translate="no" data-writing-block-fullscreen-editor-region="true" data-writing-block-fullscreen-editor-layout="inline" aria-disabled="false"> En hovedtendens i efterkrigstidens Europa har givetvis været den øgede internationalisme, både i konkret samarbejde og som holdning. Hvad vi i Danmark måske har været mindre opmærksomme på, er, at der parallelt hermed i mange lande er sket en opblomstring af nationalistiske holdninger. Eller med et bedre ord regionalistiske – for denne opblomstring er typisk sket blandt folk, der føler sig som undertrykte mindretal i bestemte områder af nationalstaterne. Blandt skotter, bretoner, corsikanere, sydtirolere, baskere, for blot at nævne nogle af dem, der er blevet mest omtalt i medierne. <div class="pointer-events-none absolute inset-0 rounded-[inherit] z-[2] [box-shadow:inset_0_0_0_1px_var(--oai-wb-border)] group-hover/writing-block-surface:[box-shadow:inset_0_0_0_1px_var(--oai-wb-border-hover)]" data-writing-block-fullscreen-shell-border="true" aria-hidden="true">