Lærlingeuddannelserne overvæltes løntilskuddene? - Albæk, Karsten (Økonomi & Politik, 2026)
Har samfundet siden 1978 mistet milliard beløb ved at udbetale tilskud til ekstraordinære lære- og praktikpladser? Tilskuddene er blevet udbetalt til arbejdsgiverne for at formindske omkostningerne ved at beskæftige lærlinge og efg-praktikanter med det sigte, at virksomheder derved ville ansætte flere unge i disse uddannelsesstillinger.