Samarbejdsmulighederne mellem Socialdemokratiet og SF - Bille, Lars (Økonomi & Politik, 2026)
Det partipolitiske samarbejdsmønster i Danmark har i store dele af dette århundrede været karakteriseret af mere eller mindre faste og konsistente blokdannelser. Med det i alle henseende bemærkelsesværdig valg i 1973 blev blokdannelserne opløst, og dansk politik gled ind i en periode af ustabilitet og uforsigelighed og uden faste samarbejdsrelationer partierne imellem. Med dannelsen af firkløverregeringen i 1982, denne regerings sejr vedvalget i 1984 og Det radikale Venstres. vedvarende støtte til de væsentligste dele af regeringens økonomiske politik, er derved at blive skabt et bloklignende samarbejdsmønster i folketinget.