De handels- og valutapolitiske spørgsmål, som Marshallplanen rejser for Danmark - Müller, Otto (Økonomi & Politik, 2026)
<div class="min-h-8 text-message relative flex w-full flex-col items-end gap-2 text-start break-words whitespace-normal outline-none keyboard-focused:focus-ring [.text-message+&]:mt-1" dir="auto" tabindex="0" data-message-author-role="assistant" data-message-id="1318973d-3a30-404b-8a5e-1e988f8e9fb9" data-message-model-slug="gpt-5-6" data-turn-start-message="true"> Jeg vil gribe min opgave an på den måde, at jeg først vil forsøge med forholdsvis få streger at tegne et billede af det valutariske og handelspolitiske system, der fungerede i årene umiddelbart før Marshallplanen, og som Danmark måtte indpasse sig i. Dernæst vil jeg give en kort redegørelse for de initiativer, der blev taget under Marshallplanen med henblik på at ændre dette system, og hvordan det kom til at påvirke udviklingen for Danmarks vedkommende. På den måde skulle jeg have tilvejebragt et udgangspunkt for at kunne vurdere Marshallplanens betydning. Først den handelspolitiske og valutariske skueplads, som den tog sig ud for os at se i årene før Marshallplanen.