Mod en langsigtet erhvervspolitik - Jensen, Leon Dalgas (Økonomi & Politik, 2026)
Det væsentligste erhvervspolitiske spørgsmål, som Marshallplanen rejste for Danmark, vedrører afviklingen af de kvantitative importreguleringer op igennem 50'erne. Det var Danmarks stærkeste erhvervspolitiske instrument, der her bliver afviklet, og Marshallplanen er med sin kombination af amerikansk politisk pres og større international dollarlikviditet afgørende for, at den udvikling sætter i gang. Når det er sket, bliver forøgelsen af den danske industrieksport et afgørende strategisk element i dansk økonomis udvikling. Det skal fastholdes, når jeg nu vil koncentrere mig om nogle andre spørgsmål, fordi jeg håber, at vi kommer tilbage til det efter Otto Müllers indlæg.