Det nye Europa i amerikansk udenrigspolitik - Ougaard, Morten (Økonomi & Politik, 2026)
Ifølge den amerikanske udenrigsminister Warren Christopher har Washington i for lang tid haft »an eurocentric attitude« og bør huske, at >>Western Europe is no longer the dominant area of the world«, Ordene faldt i oktober 1993 som reaktion på en skarp kritik af præsident Clintons udenrigspolitik fremført af det engelske tidsskrift The Economist (Washington Post 17.10.1993).