Anmeldelser - * (Økonomi & Politik, 2026)
Denne afhandling, der efter forsvar 02.09.1993 belønnedes med den filosofiske doktorgrad på Københavns Universitet, er skrevet af hovedpersonens 40 år yngre nevø i fortsættelse af dennes tidligere bog om »Christmas Møllers politiske læreår« (1978). Den kan betegnes som en lødig politisk biografi, mere præcist en politikerbiografi, da den indgående udredning af JCMs personlighed og privatliv – især det meget tætte og klart belyste kærligheds- og venskabsforhold til hustruen Gertrud – er tydeligt rettet mod forklaring af hans reaktioner og politiske bane. Overhovedet er det klarlægningen af JCMs relationer til sine omgivelser, der er tyngdepunkt og fortjenesten i bogen, der først og fremmest bygger på en righoldig korrespondance m.v. i partiets arkiv og i JCMs eget.