Europa-Kommissionen: legitimitet og effektivitet - Laursen, Finn (Økonomi & Politik, 2026)
Det siges ofte, at EUS institutioner er suigeneris. De er mere end normale interstatslige organisationer men mindre end egentlige statslige organisationer Specielt har Europa kommissionen mere magt end f.eks FNs sekretariat men mindre magt end en nationalregering. Dette påvirker naturligvis både institutionens legitimitet og effektivitet.