Miljøhensyn i verdenshandelen - Hansen, Annemarie Munk; Lotz, Peter (Økonomi & Politik, 2026)
I aftaleteksten fra de seneste multilaterale. handelsforhandlinger under GATT hedder det at handelen skal øges på et miljømæssigt bæredygtigt grundlag. I Danmark blev koblingen mellem miljø og handel behandlet Folketinget den 24. januar 1995, hvor man nåede til enighed om en officiel dansk holdning til såkaldte grønne klausuler. Arbejdet for frihandel skal således fremover sidestilles med hensynet til miljøet.