Erhvervspolitik og institutionel konkurrenceevne - Thomsen, Steen (Økonomi & Politik, 2026)
Industripolitik var tidligere synonymt med erhvervsstøtte og specielt subsidier til kriseramte brancher og virksomheder. Støtteordninger og subsidier betragtes dog idag med skepsis både i Danmark og udlandet. En overgang synes strategiske satsninger på fremtidens vækstbrancher (vindere) at have været genstand for diskussion, men også denne ide er nu i miskredit. Det kan således undre, at et politikområde, der flere gange er manet i jorden, kan genopstå for tredje gang.