Politiske betingelser i dansk bistandspolitik - Estrup, Jørgen (Økonomi & Politik, 2026)
Begreber som »menneskerettigheder<<, >>demokrati«<, >>good governance«< mm. er blevet en del af den bistandspolitiske hverdag. I og udenfor DANIDA har man vænnet sig til, at der er en checkliste for »god opførsel«<, som samarbejdslandene Syd skal igennem uden væsentlige anmærkninger, før der gives grønt lys for konkrete bistandsbevillinger Politiske betingelser er i stigende grad blevet en integreret del af dansk bistandspolitik.