Redaktionelt forord - Nedergaard, Peter (Økonomi & Politik, 2026)
Søren Peter Iversen analyserer for det første magtbegrebet i sin artikel. For det andet gives der en presentation af en såkaldt byttemagt model. Forfatteren argumenterer for, at bytte magtmodellen er en meget anvendelig og frugtbar model. Artiklen giver endvidere en række eksempler på, hvordan magtrelationer kan tolkes et byttemagtperspektiv Endelig runder artiklen af med en kritisk kommentar til en dansk disputats om rationalitet og magt.