Dansk-grønlandsk forskningspolitik i arktisk område - Mortensen, Hans Junker (Økonomi & Politik, 2026)
I mit bidrag vil jeg som forsker og underviser ved Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet give et bud på dansk forskningspolitik i arktisk område. Jeg har valgt Grønland på grund af de historiske og nuværende bindinger gennem rigsfællesskabet mellem Grønland og Danmark. Denne samhørighed har udmøntet sig i, at Danmarks samlede offentlige polarforskningsindsats beløb sig til 108 mill. kr. i 1989 og til ca. 129 mill. kr. i 1993. (Kommissionen for Videnskabelige Undersøgelser i Grønland, Dansk Polarcenter, Strategi- og Handlingsplan 1993-1997: 12, 32).