Ægte opsparing- et operationelt bæredygtighedskriterium - Hansen, Anders Chr. (Økonomi & Politik, 2026)
En økonomisk fremgang, som er på fremtidige generationers bekostning er ikke bæredygtig Begrebet bæredygtig udvikling er således egentlig en betegnelse for et etisk princip, men det repræsenterer også en udfordring til økonomisk teori og metode. Et aktuelt og nærliggende spørgsmål er for eksempel om ikke de nulevende generationer af danskere er færd med at tømme Nordsøreserverne på fremtidige generationers bekostning?