Emballage - et virksomhedsproblem eller et samfundsproblem? - Freytag, Per V. (Økonomi & Politik, 2026)
I mange forskellige sammenhænge har der igennem en årrække været stigende fokus på miljøspørgsmål. Listen over problemstillinger, som er blevet bragt til torvs, er lang, godt hjulpet af medierne, som kan siges både at have været med til gang på gang at sætte fingeren på et ømt punkt, men samtidigt også til, i en vis udstrækning, at forvrænge problemerne i situationslysets skær. Et miljøproblem, som med jævne mellemrum kommer på dagsordenen, er emballage. Emballage findes som bekendt i mange afskygninger og er nok mest fremme i forbrugerens bevidsthed i forbindelse med flasker kontra dåser, eller i forbindelse med forskellige refillanordninger til vaskepulver o.lign. Egentlig transportemballage er der imidlertid ikke den samme (mediemæssige) opmærksomhed omkring, også selvom der anvendes et milliardbeløb på transportemballage hvert år.