Redaktionelt forord - Nedergaard, Peter (Økonomi & Politik, 2026)
EU efter Amsterdam-traktaten er temaet for dette nummer af Økonomi & Politik. I den første artikel analyserer Lykke Friis Amsterdam-traktaten som trædesten til en udvidelse af EU med de øst- og centraleuropæiske lande. Hun konkluderer, at Amsterdam-traktaten har gjort EU forhandlingsklar m.h.p. en optagelse af en række øst- og centraleuropæiske lande, men derimod er man langt fra modtagelsesklar, idet man har udskudt en lang række vigtige beslutninger om tilpasning af den institutionelle struktur i EU. Det er derfor af afgørende vigtighed, at medlemslandene bliver enige om at lave den nødvendige institutionelle tilpasning, idet man i modsat fald ender i en mere eller mindre permanent forfatningskamp i de næste årtier, som kommer til at overskygge de langt alvorligere problemer, som Europa står overfor.