Udviklingen i udgifterne til overførsler og konsum i Danmark fra 1982 til 1992 - Green-Pedersen, Christoffer (Økonomi & Politik, 2026)
En af hovedmålsætningerne for de fem Schlüter-regeringer var at få styr på de offentlige udgifter. Set i bakspejlet må man sige, at det kun delvist lykkedes. De offentlige udgifter blev holdt på cirka samme niveau af BNP, men niveauet blev ikke reduceret nævneværdigt (Christiansen, 1995). Udviklingen i de samlede offentlige udgifter dækker imidlertid over en meget overraskende udvikling, nemlig at udgifterne til overførsler voksede stærkt, mens udgifterne til konsum kun steg beskedent. Udgifterne til overførsler steg således fra 1982 til 1992 med 33,6 % i faste priser, mens udgifterne til konsum steg 5,4 % ligeledes i faste priser (Green-Pedersen, 1997).