Redaktionelt forord - Nedergaard, Peter (Økonomi & Politik, 2026)
Jesper Jespersen analyserer i den første artikel Keynes-klassikeren »The General Theory« med hensyn til pengeløn og budgetbalance. Han når frem til, at klassikeren stadig i dag, 60 år efter udgivelsen, indeholder pointer, som det er utroligt vanskeligt at kommunikere til neoklassisk trænede økonomer. De to pointer er for det første, at arbejdsmarkedet ikke clearer alene gennem (real)løntilpasning, og for det andet, at budgetsaldoen i den offentlige sektor ikke ideelt set kan eller bør være i balance.