Medarbejderejede firmaer i U.S.A. - deres udbredelse, indre udvikling og struktur - Maaløe, Erik (Økonomi & Politik, 2026)
Kongressen i USA har siden midten af halvfjerdserne søgt at opmuntre medarbejdere af amerikanske virksomheder til sammen med ledelsen at købe de hidtidige ejere ud, - dvs. til at fremme employee buy out. I 1986 ejede 10% af de mest velhavende amerikanske familier 68%, heraf den mest velhavende 1% hele 38% af alle værdier I en tid hvor der blev færre og færre selvstændige frygtede kongressen, at en så skæv fordeling af kapital kunne udgøre en trussel mod kapitalismen som økonomisk system, baseret på direkte eje af produktionsmidler.