Halvfabrikatas betydning for dansk økonomi - Lüthje, Teit (Økonomi & Politik, 2026)
En stigende del af produktionsværdien af den samlede danske industriproduktion kommer fra underleverandører af halvfabrikata, mens aftagervirksomhederne i højere grad koncentrerer sig om forskning og udvikling, markedsføring etc. Samtidig er tendensen, at aftagervirksomhederne totalt set benytter færre og færre underleverandører. Halvfabrikata er derved af central betydning for den danske produktion og udenrigshandel. Imidlertid savnes en analyse af disse forhold, hvilket er baggrunden for denne artikel.